Úprava XML feedu (nejen) od dodavatele pomocí nástroje Conviu. Automatický překladač, bidding a cenotvorba

Rádi byste nabízeli produkty od několika dodavatelů v e-shopovém řešení NODY, ale potřebujete vytvořit vstupní dodavatelské XML pro e-shop? Nevíte si rady s úpravou XML feedu?

Každé e-shopové řešení má svou vlastní importní XML strukturu. Pokud od dodavatele získáte data, která nelze pro e-shopové řešení importovat, nezoufejte.

Conviu nabízí možnost Custom importu a Custom exportu. To znamená, že lze naimportovat jakákoli data, různě je upravit, sloučit nebo vytvořit jakýkoliv export, kterým pak spolehlivě převedete data do vašeho e-shopu.

Není to nic složitého, data do požadovaného formátu připravíte snadno. Po registraci v aplikaci Conviu vložíte odkaz na XML soubor a jako formát XML zvolíte „Vlastní XML formát“. Následně přiřadíte odpovídající element.

Úprava XML feedu (nejen) od dodavatele pomocí nástroje Conviu. Automatický překladač, bidding a cenotvorba

Pro lepší představu se můžete podívat na náš 2minutový videonávod

Samozřejmostí je napojení libovolného počtu dodavatelů pro zajištění co možná nejlepší dostupnosti zboží.

V Conviu dále nastavíte pravidla pro přepis kategorií dodavatele na kategorie vašeho e-shopu. Podobně je možné:

  • Přepisovat skladovou dostupnost,
  • Přepočítávat prodejní ceny,
  • Sjednotit parametry produktů z dat všech dodavatelů,
  • Pracovat s variantami produktů apod.

A jak upravená data vyexportovat v požadovaném formátu?

Vytvoříte si vlastní šablonu, do které vám Conviu vygeneruje produktový feed rychlostí blesku! Vybírat lze již z předpřipravených šablon, které je možné upravit. Stačí přepsat názvy elementů a vyplnit proměnné.

Úprava XML feedu (nejen) od dodavatele pomocí nástroje Conviu. Automatický překladač, bidding a cenotvorba 2

Velkou výhodou je, že nejpoužívanější exporty má již Conviu připravené a nemusíte tak šablonu vytvářet. Stačí jen zvolit požadovaný formát a export pro váš e-shop se během pár vteřin vygeneruje. Pro formát NODY máme také již export připraven.

Na výstupu je možné spojit několik XML souborů do jednoho – tím sloučíte data pro e-shop od několika dodavatelů do jednoho XML.

Úprava XML feedu (nejen) od dodavatele pomocí nástroje Conviu. Automatický překladač, bidding a cenotvorba 3

Jak vytvořit vlastní export můžete vidět také v našem videonávodu

Pokud si na import či export netroufnete, kontaktujte nás na info@conviu.cz a my vám pomůžeme.

Jestliže již e-shop provozujete, můžete ocenit další možnosti, které Conviu nabízí. Jedná se o editor na úpravu XML souborů např. pro zbožové srovnávače a PPC systémy. Součástí tohoto modulu je také velmi žádaný párovač produktů pro Heureku nebo automatický překladač produktů. Pomocí kombinací několika set pravidel a podmínek si tak jednoduše upravíte jakékoliv XML do požadovaného formátu.

Editor XML feedu je pouze začátek. V Conviu můžete nastavit také automatický bidding, jinými slovy cenu za prokliky na Zboží.cz a Heureka.cz. Biddovací automat bude vyhodnocovat vaše nabídky dnem i nocí 7 dní v týdnu. Data vyhodnocuje prostřednictvím API, tedy vždy na základě aktuálních statistik.

Sledujete ceny konkurence? Už nemusíte. Stačí nastavit monitoring cen pro konkurenční e-shopy, u kterých chcete ceny sledovat a každý den pro celý sortiment uvidíte ceny pro všechny produkty od vámi zvolených e-shopů. Tento podklad můžete použít pro cenotvorbu. A pokud chcete i cenotvorbu automatizovat, i tuto možnost Conviu nabízí.

Automatickou cenotvorbu lze zvolit z několika strategií. Může to být podle ceny nebo ceny dle zvoleného konkurenta, dále s ohledem na marži, růst obratu... Také lze nastavit fixní ceny na vybrané období např. pro dobu marketingové akce nebo v případě automatického výprodeje.

Zdá se to jako drobnost, ale vědomí, že když se něco pokazí, dozvíte se to včas, vám hodně ulehčí. A podobný efekt mají pravidelné reporty toho, co je v e-shopu nového. Sami si určíte, o čem chcete mít přehled. Můžete sledovat stav importovaných produktů, produkty bez obrázku, produkty, u kterých se změnila cena apod.

V rámci našeho partnerství můžete využít kód „NODY“ a získat tak slevu 20 %! (nevztahuje se pouze na API poplatky, které přefakturováváme)

Vyzkoušejte na 30 dní zdarma!

Máte dotazy? Neváhejte se na nás obrátit pro podrobnější informace na info@conviu.cz!